8.7.2016. 22:35
0
Napadač iz Dallasa prije smrti rekao da želi ubijati bijelce, posebno bijele policajce
Napadač koji je usmrtio pet policajaca u Dallasu rekao je da je želio da ubija bijelce, posebne bijele policajce, izjavio je danas šef policije David Brown.

Osumnjičeni koji je u američkim medijima identifikovan kao Micah Johnson /25/ rekao je, prije nego što je ubijen, da su ga uznemirila nedavna ubistva Afroamerikanaca, potvrdio je Brown. 

Pet policajaca u Dallasu je ubijeno, dok ih je sedam ranjeno iz snajpera tokom marša koji se održavao u znak protesta zbog ubistava Afroamerikanaca, rekli su danas zvaničnici, prenosi BBC.

Tri osobe se nalaze u pritvoru. 

Brown je rekao da je policija, nakon bezuspješnih pregovora, upotrijebila robota da bi postavila eksploziv u zgradi u kojoj se skrivao Johnson. 

"Osumnjičeni je rekao da je ljut na bijelce. On je izjavio da je želio da ubija bijelce, naročito bijele policajce", potvrdio je Brown na konferenciji za novinare. 

Brown je dodao da osumnjičeni nije bio povezan sa bilo kakvim grupama i djelovao je samostalno. 

Međutim, policija je ranije rekla da se pretpostavlja da je u napadu učestvovalo više od jednog napadača. 

Micah Johnson je američki vojni rezervista iz istočnog predgrađa Dallasa, javili su američki mediji.

(SRNA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.