19.7.2016. 22:25
0
"Obama je Erdoganu kazao da SAD ne podržavaju teroriste, kao ni osobe koje kuju zavjeru oko svrgavanja Vlade"
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je s američkim predsjednikom Barackom Obamom u utorak telefonom razgovarao o ekstradiciji Fetullaha Gulena, javlja Anadolu Agency (AA).

Bijela kuća je potvrdila da su Erdogan i Obama razgovarali o mogućoj ekstradiciji Gulena, lidera terorističke organizacije FETO.

"Američki predsjednik je predsjedniku Erdoganu jasno kazao da SAD ne podržavaju teroriste kao ni osobe koje kuju zavjeru oko svrgavanja demokratski izabrane Vlade", naveo je glasnogovornik Bijele kuće Josh Earnest.

Dodao je da je američki predsjednik još jednom ponovio snažnu podršku demokratki izabranoj Vladi Turske.

"Obama je još jednom ponovio snažnu posvećenost SAD-a demokratski izabranoj Vladi Turske", poručio je Earnest, dodajući kako je pohvalio napore turskog naroda u, kako je rekao, "odbrani Vlade i sprečavanju puča".

Earnest je potvrdio i kako su turske vlasti u elektronskoj formi američkim vlastima proslijedile dokumentaciju u vezi sa mogućom ekstradicijom Gulena.

Iz Bijele kuće su naveli kako američko Ministarstvo pravde i druge američke agencije razmatraju dokumente, naglasivši da će djelovati u skladu sa sporazumom o ekstradiciji između dvije zemlje, starog decenijama.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.