20.7.2016. 11:13
0
SAD podržao Tursku: Privođenja nakon pokušaja državnog udara su razumljiva i legitimna
Vlada Turske pokrenula je istrage protiv učesnika u državnom udaru kako bi otkrila o čemu se zapravo radi i kako bi osigurala svoj narod, kazao je glasnogovornik Minstarstva vanjskih poslova SAD-a Mark Toner.

Sjedinjenje Američke Države (SAD) podržale su Tursku u istrazi i velikom broju privođenja koja su pokrenuta nakon pokušaja državnog udara od strane terorističke organizacije Fetullahci/Paralelna državna struktura (FETO/PDY), prenosi Anadolu Agency (AA).

Glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova SAD-a Mark Toner, na konferenciji za novinare u Washingtonu, za veliki broj privođenja i suspendovanja nakon pokušaja državnog udara u Turskoj kazao kako su “razumljiva” i “legitimna”.

“Ako ćemo biti otvoreni, Vlada Turske pokrenula je istrage protiv učesnika u državnom udaru kako bi otkrila o čemu se zapravo radi i kako bi osigurala svoj narod”, kazao je Toner, dodavši kako razumije tursku vlast i narod:

“Osjećaju da su suočeni za ozbiljnom opasnošću. U isto vrijeme možemo vidjeti i brojna privođenja. Nakon događaja u petak navečer mi smo pozvali Vladu Turske da bude mirna i stabilna, te da se pridržava demokratskih standarda koje joj pruža ustav, kao i vladavine prava”.

Podsjetio je kako je Turska saveznik NATO-a, te dodao kako je Vlada Turske pod velikim stresom nakon pokušaja vojnog udara. 


(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.