20.7.2016. 22:43
2
Turska proglasila vanredno stanje u trajanju od tri mjeseca, odlučeno da će se "eliminisati" svi članovi Gulenove strukture
U glavnom gradu Turske, Ankari, održan je sastanak Vlade Republike Turske, kojim je predsjedavao turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

Piše: Haris Ahbabović

Erdogan je danas predsjedavao i sjednicom Nacionalnog sigurnosnog vijeća (MGK). Oba sastanka održavaju se nakon pokušaja državnog udara u ovoj zemlji.

Turska je nakon ovog sastanka proglasila vanredno stanje u zemlji u trajanju od tri mjeseca. Erdogan je kazao kako je Vijeće sigurnosti i Vijeće ministara Turske odlučilo da se "uklone i eliminišu svi članovi terorističke strukture".

Vlasti Turske su ranije istakle kako iza vojnog udara stoji Fethullah Gulen.

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.