21.7.2016. 21:10
1
Morbidni ritual iz Afrike: Spava sa djevojčicama kako bi ih "očistio" od bolesti, ali im nije rekao da je HIV pozitivan
Erick Aniwa, poznatiji kao Hijena, je 40-godišnjak koji živi na jugu afričke zemlje Malavi. On, naime, obavlja morbidan ritual intimnog pročišćenja žena i djevojčica najčešće u pubertetu, a riječ je zapravo o masovnom širenju raznih bolesti, uključujući HIV.

Piše: Haris Ahbabović

Ova morbidna tradicija je sačuvana kako bi djevojčice bile "očišćene" od raznih bolesti, posebno onih spolnih. Slično važi i za udovice i žene koje su abortirale.

Svako selo ima nekog svog Hijenu, a sagovornik BBC-ja kaže da za svoje usluge naplaćuje između pet i sedam američkih dolara.

Prema njegovim riječima, njegove "pacijentkinje" uglavnom imaju 12 ili 13 godina. Sam ističe da to neke djevojke rade sa oduševljenjem, dok druge to rade nazor, samo kako bi zadovoljile želje svoje porodice.

Sam ritual se obavlja bez ikakve zaštite tokom odnosa, jer se Hijene smatraju čistim i "odabranim". Ipak, Aniwa je pozitivan na HIV, ali kaže da to namjerno ne govori svojim "žrtvama".

Nakon svih ovih godina, Aniwa tvrdi da mu je ovaj posao dosadio, da se neće baviti istim, jer razmišlja da isto to neko radi njegovim kćerkama. Najavio je borbu protiv ukidanja ovog rituala.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.