23.7.2016. 13:48
0
Ministar Cavusoglu: U napadu u Minhenu poginulo troje Turaka
U oružanom napadu koji se jučer dogodio u njemačkom gradu Minhenu, među poginulima je i troje Turaka, prenosi Anadolu Agency (AA).

Informaciju da se među poginulima u oružanom napadu u Minchenu nalazi troje Turaka, potvrdio je ministar vanjskih poslova Republike Turske Mevlut Cavusoglu.

U sinoćnjem napadu na trgovački centar u Minhenu poginulo je najmanje deset ljudi, među kojima i napadač 18-godišnji njemački državljanin iranskog porijekla. Policija je saopštila da i dalje traga za motivima ovog napada u kojem je povrijeđena 21 osoba.

Video snimci napada koji su prikazani na njemačkim televizijama prikazuju napadača kako nasumično puca na ljude ispred restorana brze hrane u neposrednoj blizini trgovačkog centra. Policija je navela da je napadač ubio najmanje devet ljudi, dok ih je 21 nakon ranjavanja upućeno u bolnicu.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.