27.7.2016. 16:10
0
U Francuskoj raste strah od terorizma: 67 posto građana terorizam smatra najvećim problemom u zemlji
Najnovije istraživanje mišljenja građana pokazuje da je prvi put u Francuskoj stah od terorizma nadmašio problem nezaposlenosti, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon napada u francuskoj Nici u kojem su poginule 84 osobe centar za istraživanje Ifop proveo je anketu prema kojoj 67 posto građana terorizam smatra "najvećim problemom u zemlji", a 26 da je u pitanju "dovoljno ozbiljan problem". 

Naime, 91 posto Francuza smatra da će borba protiv terorizma biti tema o kojoj će se najviše raspravljati pred predstojeće izbore. Problemi poput nezaposlenosti, visokih poreza, izbjeglica ostali su iza straha od terorizma. 

Anketa je sprovedena na oko 1.000 osoba iznad 18 godina, a koji su različitih zanimanja i spola. 

Nakon napada u Nici na plaže u Cannesu je zabranjeno ulaziti sa velikim torbama i koferom. Gradonačelnik Cannesa David Lisnard istakao je da zabrana važi do 31. oktobra. 

(Anadolu Agency)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.