27.7.2016. 17:56
0
Tri godine zatvora muškarcu koji je ubio hendikepirano dijete svoje djevojke
Walter Richters (38) iz američke savezne države Vermont priznao je da je ubio dijete svoje djevojke koje je imalo teški invaliditet tako što mu je u cjevčicu za hranjenje nasuo votku, prenosi Anadolu Agency (AA).

Richters je danas u gradu St. Johnsbury osuđen na tri godine zatvora jer je pristao na nagodbu sa tužilaštvom. U kaznu nije ušao period od jedne i pol godine koliko je Richters proveo u zatvoru.

On se izjasnio krivim jer je u oktobru 2014. godine počinio ubistvo 13-godišnjeg dječaka Isaaca Robitillea koji je preminuo u domu u Hardwicku gdje je boravio sa majkom, Richtersovom djevojkom Melissom Robitille. 

Richters je pristao na sudu svjedočiti protiv nje jer je, kako je rekao, ona "dala dopuštenje" da se dječaku da votka kroz intravenoznu cijev pod izgovorom kako joj je sin "nervozan".

Dječak je bio slijep, rođen je bez oba uha, a imao je zaostatke u razvoju u vidu nemogućnosti hoda i kretanja.

Richters je izjavio kako se kaje za ono što je učinio.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.