31.7.2016. 13:52
0
Mogadishu: Osmero poginulo u bombaškom napadu ispred zgrade Kriminalističko-istražnog odjela
Najmanje osam osoba je poginulo u nedjelju u dvostruktom napadu automobil bombom na ulazu zgrade Kriminalističko-istražnog odjela u centralnom dijelu somalskog glavnog grada Mogadishua, javlja Anadolu Agency (AA).

Neimenovani izvori su za AA izjavili da je među žrtvama najveći broj civila koji su u trenutku napada prelazili ulicu.

Izvori nisu precizirali da li su vozilima upravljali bombaši samoubice ili su bombe daljinski aktivirane.

Očevici su kazali da su dijelovi tijela pet civila razbacani na sve strane ulice.

Još uvijek niko nije preuzeo odgovornost za napad, međutim pokret Al-Shabaab često stoji iza ovakvih napada za koje obično preuzima odgovornost.

Eksplozija se dogodila pet dana nakon dvostrugog napada ispred objekta Ujedinjenih nacija (UN) u glavnom Mogadishuu, u kojem je poginulo najmanje 14 osoba.

Al-Shabaab je preuzeo odgovornost za taj napad, istakavši kako je meta istog bilo sjediše snaga Afričke unije.

Grupa Al-Shabaab, osnovana kao oružana organizacija 2004. godine, kontrolira pojedine regije na jugu i u centralnim dijelovima Somalije. Ova grupa se smatra odgovornom za sukobe u zemlji, uzimanje talaca i atentate.


(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.