5.8.2016. 9:19
0
Napadi u Parizu i Briselu: Petorica terorista primala socijalnu pomoć
Najmanje petorica osumnjičenih učesnika u terorističkim napadima u Parizu i Briselu primala su socijalnu pomoć u Belgiji, piše Wall Street Journal.

Pet ljudi primilo je ukupno 50.000 eura, a tim novcem djelimično su se finansirali uoči napada, dodaje se u tekstu.

Glavni osumnjičeni za napade u Parizu, Salah Abdeslam, primio je ukupno 19.000 eura kao nezaposleno lice. Novac mu je stizao do tri sedmice uoči napada, navodi list pozivajući se na upućene izvore. U seriji terorističkih napada u Parizu 13. novembra ubijeno je 130 ljudi, a povrijeđeno više od 350. Vjeruje se da je Abdeslam pružio logističku pomoć napadačima koji su pucali i aktivirali bombe.

On je u aprilu optužen za terorizam, nakon što je uhapšen 18. marta u Briselu.

Napad u glavnom gradu Belgije izvršen je nekoliko dana poslije Abdeslamovog hapšenja. U seriji eksplozija 22. marta na briselskom aerodromu i u blizini institucija EU poginulo je 35 ljudi.

Odgovornost za sve napade preuzela je organizacija "Islamska država". 

(SRNA)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.