6.8.2016. 13:06
0
Švedska ministrica Wallstrom: Nastavljamo podržavati dijalog EU i Turske
Ministrica vanjskih poslova Švedske Margot Wallstrom smatra kako treba nastaviti dijalog sa Turskom i da Švedska nastavlja podržavati Tursku na putu ka članstvu u Evropskoj uniji (EU), javlja Anadolu Agency (AA).

Wallstrom koja je govorila za list "Expressen" istakla je kako Švedska i od ranije podržava Tursku na njenom putu ka EU.

"Umjesto uvođenja embarga i sankcija Turskoj, treba djelovati u okvirima dijaloga", smatra Wallstrom koja je dodala kako ne vjeruje da će sankcije postići rezultate.

Wallstrom koja je podsjetila na izjavu austrijskog kancelara Christiana Kerna da će "među europskim šefovima vlada započeti razgovor o prekidu pregovora s Turskom o pristupu Europskoj uniji zbog demokratskih i ekonomskih deficita", rekla je kako Švedska nastavlja podržavati Tursku na putu ka EU.

"Mi podržavamo nastavak dijaloga između Turske i EU", naglasila je Wallstrom koja je govorila i o sporazumu o rješavanju migrantske krize postignutom između Turske i EU.

Ona smatra da se treba nastaviti s provođenjem sporazuma i da bi obje strane trebale ponovo da se sastanu i održe data obećanja.


(Anadolu Agency)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.