6.8.2016. 14:21
0
Više od 160 hiljada Rusa potpisalo peticiju: Traže od Putina da smijeni premijera Medvedeva
Više od stotinu hiljada Rusa potpisalo je peticiju kojom se ruski predsjednik Vladimir Putin poziva da smijeni premijera Dmitrija Medvedeva, čiji su komentari o platama nastavnog osoblja izazvali bijes javnosti ranije ove nedelje, javlja danas AP.

Na pitanje učitelja iz siromašnog regiona Dagestana zašto je nastavno osoblje plaćeno upola manje nego policajci, Medvedev je oštro odgovorio da podučavanje nije posao za one koji žele da se obogate, i da jedan mlad i energičan muškarac uvijek može da zaradi novac sa strane, navodi američka agencija.
 
Kako je navedeno na sajtu ćange.org, gde je objavljena online peticija, zahtjev Putinu da otpusti Medvedeva do danas je privukao više od 160.000 potpisa.
 
U peticiji se kaže da neko ko "učiteljima poručuje da zarade novac sa strane" ne bi trebalo da vodi kabinet.
 
Medvedev je bio predsjednik Rusije od 2008. do 2012. godine, podsjeća AP.


(Anesa Agović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.