12.8.2016. 14:57
0
"Pozitivni signali stižu iz SAD-a na naše zahtjeve da isporuče Gulena"
Dokumenti se i dalje pripremaju (za ekstradiciju) i počeli smo primati "pozitivne signale" Sjedinjenih Američkih Država kao odgovor na naše zahtjeve da isporuče Fetulaha Gulena, rekao je ministar vanjskih poslova Turske Mevlüt Çavuşoglu na zajedničkoj konferenciji za novinare sa svojim iranskim kolegom Mohammadom Džavadom Zarifom.

Šef turske diplomatije je dodao da je Ankara pripremila nova dokumenta o Gulenu da bi ih poslala u Washington, dok “cijeli svijet zna ko stoji iza pokušaja puča", prenosi AFP.

Nakon propalog državnog udara, od 15. jula, Turska poziva Washington da joj isporuči bivšeg turskog imama.

Sjedinjene Američke Države su tražile od Ankare da dostavi dokaze, umjesto optužbi  protiv imama, koji živi u dobrovoljnom  egzilu u Pensilvaniji od 1999. godine, a koji poriče bilo kakvu ulogu u pokušaju državnog udara u Turskoj.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.