21.8.2016. 8:18
0
Krvava svadba u Turskoj: Raznio se bombaš samoubica, veliki broj mrtvih i povrijeđenih
Na vjenčanju u gradu Gaziantep nakon eksplozije u svadbenoj dvorani u južnoj Turskoj, nedaleko od granice sa Sirijom poginulo je najmanje 8 osoba, a više od 60 je povrijeđeno, javljaju turski mediji i informacije su koje se šire društvenim mrežama,prenosi novinska agencija Patria.

Do napada je došlo oko 23 sata po lokalnom vremenu, glasna eksplozija odjeknula je svadbenom dvoranom u kvartu Akdere. Predsjednik Turskog Crvenog križa Kerem Kinik naglasio je da je mnogo ranjenih te pozvao građane na hitno darivanje krvi.

Gaziantepov guverner Ali Yerlikaya potvrdio je da je riječ o terorističkom napadu, ali još se ne zna ko je za njega odgovoran. Prema prvim informacijama u svadbenom salonu raznio se bombaš samoubica. 

"U užasnom terorističkom napadu su brojni mrtvi", rekao je guverner Ali Yerlikaya, a prenijela je provladina agencija.

Na mjesto napada poslana su brojna ambulantna vozila. Gaziantep se grad koji se nalazi 60-ak kilometara od granice sa Sirijom. U maju su u tom gradu u napadu bombaša samoubice poginula dvojica policajaca.

Jug Turske u posljednjoj godini dana doživio je nekoliko teških napada. Za njih su najčešće bili odgovorni kurdski militanti ili ISIL.


(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.