21.8.2016. 11:12
0
Šestogodišnjak izboden bocom dok je branio majku od silovatelja
U Južnoafričkoj republici šestogodišnjak je izboden do smrti nakon što je pokušao obraniti svoju majku od napada silovatelja, prenosi Independent.

Kutlwano Garesape bio je na putu prema školi u provinciji Sjeverni Cape u Južnoafričkoj republici kada je izboden razbijenom bocom jer je pokušao sprječiti napad.

Njegova majka, Segomotso Garesape, rekla je da su ona, Kutlwano i njegov stariji brat Thabiso (8) odlučili pješice otići do škole nakon što im je pobjegao autobus u gradu Jan Kempdorp.

Samo što nisu došli do škole, naočigled 'niotkuda' pojavio se muškarac te je zgrabio majku dječaka za rame tražeći je novac. Kada mu je odbila dati novce, muškarac se naljutio te ju je napao i gurnuo na zemlju.

Njen je sin u tom trenutku počeo udarati muškarca i vrištati da 'pusti njegovu majku, da je to njegova majka' kako bi je spasio.

'Thabiso se uplašio, no Kutlwano me nastavio braniti. Osjetila sam da mi muškarac diže suknju te da me želi silovati ispred moje djece', rekla je Garesape.

Kutlwano je uspio nepoznatom napadaču odvratiti pažnju dovoljno da ga njegova majka odgurne sa sebe. Napadač se tada okrenuo prema Kutlwanu. Napadač je najmlađeg sina bacio u zrak što je ponukalo gđu. Garesape i njenog drugog sin Thabisa da odu potražiti pomoć.

Međutim, bilo je prekasno jer je napadač izbo i ugušio Kutlwana te pobjegao ostavivši njegovo beživotno tijelo pored željezničke pruge.

'Čula sam sina kako plače i kako me doziva. Vidjela sam i kako se pokušava odbraniti, ali ga muškarac nije prestajao bosti. Osjećala sam se bespomoćno dok sam trčala prema glavnoj cesti tražeći pomoć. Svi automobili su samo prošli pored mene dok sam plakala i zapomagala. Potrčala sam nazad i još uvijek sam mogla čuti Kutlwana kako me zove. Kada sam došla bliže vidjela sam napadača kako bode mog sina sa štapom. Vrištala sam te sam se osjećala tako bespomoćno', rekla je Garesape.

Glasnogovornik policije kapetan Olebogeng Tawana rekao je da je 32-godišnji muškarac optužen za ubistvo šestogodišnjaka. Članovi lokalne zajednice protestvovali su ispred zatvora tražeći da se napadaču uskrati kaucija.

'Ovo je naljutilo zajednicu jer se sada bojimo za svoju sigurnost. Kao roditelj, bojite se za sigurnost svoje djece jer su ova žena i njezina djeca napadnuti ujutro na putu do škole', rekao je član zajednice te dodao da muškarac mora 'platiti' za to što je učinio.


(Anesa Agović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.