24.8.2016. 19:08
0
Biden o izručenju Gulena: Nemamo namjeru štititi osobu koja je nanijela štetu našem partneru
Potpredsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Joe Biden, u vezi sa izručenjem Fetullaha Gulena Turskoj, izjavio je kako njegova zemlja nema namjeru štititi osobu koja je nanijela štetu partneru SAD-a, javlja Anadolu Agency (AA).

“Naša vlada će učiniti sve kako bi pred vas bili dovedeni oni koji su odgovorni za pokušaj državnog udara. Postoje zakoni koji su temelji naše zemlje. Kao što sam to rekao i premijeru, mi surađujemo po pitanju Gulena", rekao je Biden, te dodao kako američki pravni stručnjaci u ovom momentu rade sa turskim kolegama, ispituju dokaze i dokumente. 

"Ovi dokumenti se moraju predati američkim zvaničnicima i trebaju biti pripremljeni prema sporazumu o izručenju. U tom slučaju, možemo izručiti Gulena. Mi nemamo namjeru štiti neku osobu, posebno osobu koja je nastetila našem partneru, no imamo dužnost pridržavati se zakona”, rekao je Biden.

(Anadolu Agency) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.