30.9.2016. 14:13
0
Dramatičan video iz Sirije: Aktivista u suzama nakon što je iz ruševina izvukao živu bebu
Dva sata nakon zračnog napada u sirijskom Idlibu ispod ruševina je živa izvučena jednomjesečna beba, javlja Anadolu Agency (AA).

Službenik ekipe Civilne zaštite Ebu Hilfe kroz suze je ispričao da su bebu pronašli u ruševinama na četvrtom spratu stambene zgrade koja je bila meta napada. 

"Primijetili smo je na četvrtom spratu. Bila je živa. Uspjeli smo da je izvučemo dva sata nakon napada i to ispod ruševina. To je jednomjesečna beba. Mogla je umrijeti. Nema teških povreda, hvala Bogu. Kada sam je vidio odmah sam se sjetio svoje kćerke. Odmah sam je uzeo naručje kao i svoju kćerku. To je nešto što se ne može opisati", kazao je Ebu Hilfe. 

Napadi snaga odanih sirijskom predsjedniku Basharu al-Assadu intenzivirani su u posljednje vrijeme u Idlibu i to na područjima koja su pod kontrolom opozicije. 

U ranim jutarnjim satima dogodio se jedan od mnogih zračnih napada u Idlibu i tom prilikom je poginulo 20 osoba. Pogođena je i petospratnica iz koje je izvučena jednomjesečna beba. Pretpostavlja se da je riječ o bebi Hamide Matuk. međutim, još zvanično nije utvrđeno. 

Ispod ruševina su izvučena tijela sedam osoba. Ni roditelji Hamide Matuk još uvijek nisu pronađeni. 

(Anadolu Agency)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.