30.9.2016. 16:45
2
"Amerikanci štite teroriste u Siriji"
SAD pokušavaju da poštede džihadističku grupu u svojim nastojanjima da svrgnu sirijskog predsjednika Bashara al-Assada, izjavio je ruski ministar vanjskih poslova za BBC.

Sergej Lavrov je kazao da su SAD prekršile obećanje da će odvojiti moćni Jabhat Fateh al-Sham (nekada poznat kao al-Nusra front) i druge ekstremističke grupe od umjerenijih pobunjenika.

On je također branio bombardovanje Aleppa od ruskih i sirijskih snaga.

Jabhat Fateh al-Sham povezan je s al-Qaedom.

Lavrov je razgovarao s BBC-jevim novinarom Stephenom Sackurom za TV program World News britanske kuće na prvu godišnjicu početka ruske kampanje u Siriji.

- Oni (SAD) svečano su obećali da će im prioritet biti obaveza da odvoje opoziciju od Nusre - kazao je.

- Oni, ipak, uprkos bronjnim ponovljenim obećanjima, nisu u stanju ili nisu voljni da to učine, i mi imamo sve više razloga da vjerujemo da je od samog početka njihov plan bio da poštede Nusru i da je zadrže u slučaju plana B ili druge faze i da je zadrže kada dođe vrijeme za promjenu režima - izjavio je šef ruske diplomatije za BBC.

(Fena)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.