17.10.2016. 8:56
0
SAD i Velika Britanija razmatraju nove sankcije protiv sirijske vlade i Rusije
Sjedinjene Države i Velika Britanija razmatraju nove sankcije protiv sirijske vlade i Rusije zbog opsade Alepa, kazali su u nedjelju njihovi šefovi diplomatija nakon sastanka u Londonu o sukobu u Siriji.

Američki državni  sekretar John Kerry odbacio je mogućnost nove vojne intervencije u Siriji, dok je britanski ministar vanjskih poslova Boris Johnson rekao kako na Zapadu nema volje za vojnim rješenjem, spomenuvši umjesto toga sankcije protiv sirijske vlade i onih koji je podržavaju. 

"Mislim da je najsnažnije oružje koje imamo u ovom trenutku naša sposobnost da učinimo da predsjednik (Vladimir) Putin i Rusi osjete posljedice onoga što rade", rekao je.  

Sastanak je održan dan nakon Kerryjevih razgovora u Švicarskoj s ministrima vanjskih poslova Rusije, Turske, Saudijske Arabije, Katara, Irana, Iraka i Jordana koji su završili bez konkretnih rezultata.

Razgovori će se nastaviti iduće sedmice tjedan, rekao je Kerry njemačkom kolegi Frank-Walteru Steinmeieru, prenosi Hina.

(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.