20.10.2016. 21:24
0
Šefovi država i vlada članica EU osudili ulogu Rusije u Siriji, razmatraju se nove sankcije protiv Rusa
Šefovi država i vlada Evropske unije, koji su se sastali u Briselu, rade na tekstu "u kojem oštro osuđuju napade koje izvode sirijski režim i njegove saveznice, posebno Rusija protiv civila u Alepu", prema nacrtu zaključaka koje je Reuters uspio dobiti večeras.

Dvadesetosmorica će razmotriti dodatne sankcije protiv pojedinaca ili subjekata koji podržavaju Bašara el-Assada "ako se nastave zločini", nastavlja se u tekstu.

EU razmatra sve opcije, podrazumijevajući tu i nove restriktivne mjere u pogledu pojedinaca i subjekata koji podržavaju ovaj režim, ako se aktuelni zločini nastave. "Odnosi s Rusijom su u napetom stanju zbog njene podrške u smrtonosnim napadima na Alep ali i značajno pitanje na dan Evropskog vijeća, koje je otvoreno u četvrtak u Briselu, na kojem britanska premijerka Theresa May učestvuje prvi put, naveo je Reuters.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.