28.10.2016. 14:56
1
Ispaljena raketa na sveti grad Mekku, saudijska vojska presrela i uništila raketu
Koalicione snage predvođene Saudijskom Arabijom presrele su i uništile balističku raketu lansiranu iz Jemena prema Mekki u Saudijskoj Arabiji, javlja Anadolu Agency (AA).

Sistem za protivraketnu odbranu instaliran u Saudijskoj Arabiji detektovao je projektil koji je lansiran iz Jemena letio prema Mekki, svetom gradu za muslimane u svijetu. Projektil je uništen na udaljenosti od 65 kilometara do Mekke.

Novinska agencija Saudijske Arabije SPA, objavila je kako je raketa lansirana iz područja Sada u Jemenu, a cilj je bio Mekka. Projektil su lansirali pripadnici pobunjeničkog pokreta Husi.

Husi kontrolišu veći dio Jemena uključujući i glavni grad Sanu još od septembra 2014. godine, kada su vojnim udarom svrgnuli tadašnju vladu. Koalicija predvođena Saudijskom Arabijom od marta 2015. pruža vojnu podršku jemenskim vlastima protiv Husija koji povremeno izvode raketne napade i na Saudijsku Arabiju.

(Anadolu Agency)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.