3.11.2016. 15:05
0
Erdogan: Njemačka među značajnim zemljama za skrivanje terorista
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas u Ankari da je Njemačka postala jedna od značajnih zemalja u kojima utočište pronalaze teroristi

Erdogan je govorio na svečanoj ceremoniji u Kongresnom centru u Ankari, koje je organizovalo Ministarstvo kulture i turizma, a tom prilikom se osvrnuo i na aktulena dešavanja, odnosno na borbu protiv terorističke organizacije FETO, odgovorne za pokušaj državnog puča 15. jula u ovoj zemlji.

"Put Njemačke koja umjesto borbe sa PKK-a, FETO, ISIS-om, rasističkim organizacijama, bez imalo uvažavanja osjetljivih pitanja drugih zemalja pruža utočište teroristima, uopšte ne smatram dobrim. Njemačka je sada došla u poziciju jedne od značajnih zemalja u kojima utočište pronalaze teroristi. Otvorenije govoriti ne mogu", rekao je Erdogan.

Erdogan je istakao kako turski narod u noći 15. Jula, ne samo da se zauzeo za svoju slobodu, vjeru, zastavu, ezan i demokratiju, nego i za svoje ciljeve.

“Ali bilo je onih kojima je to smetalo. Oni kojima je smetao ezan, njih je bilo i u prošlosti. Jos uvijek ima njihovih ogranaka, biće ih i sutra. Ali bitno je da smo mi ustrajni na našem puto i da ne robujemo robu, samo robujmo Allahu”, poručio je Erdogan.

Svi oni koji govori o kojekakvim paralelnim ili drugim državama, neka dobro znaju (u Turskoj) nema druge države osim Republike Turske. Naglasio je da će Turska eliminisati prijetnje po njenu sigurnost direktno na njihovim izvorima, ne samo unutar svojih granica.

"Mi nemamo druge države osim Republike Turske. Za svoju državu ćemo dati sve i to znači da prijetnje nećemo eliminisati unutar svojih granica, nego ćemo ih dočekati na njihovom izvoru i tamo eliminisati. Zbog toga smo u Siriji, zbog toga smo u Iraku. Ne da bismo tamo ostali nego da bismo eliminisali prijetnje koje dolaze s teritorije tih zemalja", rekao je predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan. 

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.