7.11.2016. 21:44
0
Turska: Nekadašnji frizer zarađuje perući prozore na visokim zgradama odjeven u Spidermana
Bio sam loš učenik i već sa 13 godina sam počeo raditi u jednom frizerskom salonu za žene. Nakon tri decenije sam bacio makaze i počeo se baviti ekstremnim penjanjem
Frizer Tamer Uysal nakon tri decenije okačio je makaze o klin i postao poznat kao “spiderman“ koji zarađuje čisteći prozore i postavljajući banere na visoke zgrade i trgovačke centre, javlja Anadolu Agency (AA).

Ženski frizer iz Eskisehira Uysal u razgovoru sa novinarom AA je istakao kako je prije tri godine prestao raditi taj zanat i počeo više vremena odvajati za strastveni hobi ekstremnog penjanja.

“Bio sam loš učenik i već sa 13 godina sam počeo raditi u jednom frizerskom salonu za žene. Nakon tri decenije sam bacio makaze i počeo se baviti ekstremnim penjanjem. Brzo su stigli brojni certifikati koji su mi omogućili da tako i zarađujem za život“, kazao je 46-godišnji Uysal.

Ističući kako je sa prijateljima iz penjačkog kluba pomogao mnogim ljudima, Uysal je kazao da je osmislio posao da u odijelu popularnog filmskog heroja Spidermana čisti prozore na visokim objektima i postavlja reklame na tešško dostupnim mjestima, zbog čega ga danas u Eskisehiru svi znaju pod nadimkom Spiderman.

(Anadolu Agency)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.