9.11.2016. 14:22
0
Predsjednik Francuske: Izbor Donalda Trumpa otvara period neizvjesnosti
Francois Hollande je čestitao Donaldu Trumpu na pobjedi na predsjedničkim izborima, "kao što je prirodno između dva šefa demokratskih država".

Međutim, za njega izbor Trumpa "otvara period neizvjesnosti".

"Ono što je na kocki je mir, to je borba protiv terorizma, to je situacija na Bliskom istoku, to su ekonomski odnosi i to je očuvanje planete", rekao je predsjednik, obećavši da će se razmatrati sve ove teme s novom američkom administracijom "s budnošću i otvorenošću".

Poziva na "ujedinjenu Evropu sposobnu da se izrazi i nosi politiku svuda gdje su njeni interesi i vrijednosti u pitanju".

Na šest mjeseci od francuskih predsjedničkih izbora, "moramo biti svjesni zabrinutosti uzrokovane neredom u svijetu", rekao je šef države u implicitnoj aluziji na izbore.

"Moramo pronaći odgovore, oni moraju biti u stanju prevazići strahove, ali također i poštivati principe na kojima smo osnovani, demokratiju i socijalni model", naveo je AFP.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.