28.11.2016. 18:01
0
Pucnjava na Univerzitetu Ohio: 8 osoba u bolnici, jedna u kritičnom stanju
Državni Univerzitet Ohio poručio je studentima da je u toj obrazovnoj ustanovi jedna osoba s oružjem koja puca "active shoouter" i da "bježe, sakriju se i bore" (Run.Hide.Fight).

Kako navodi vatrogasna služba, a prenosi CNN, najmanje osam osoba je povrijeđena, a od toga je jedna u kritičnom stanju.

CNN navodi i da se u incident uz policiju, uključio Federalni istražni biro (FBI).

Na zvaničnoj Twitter stranici Univerziteta Ohio, nalazi se post menadžmenta za hitne situacije u kojem su naveli da naoružana osoba puca po kampusu Columbus.

Poruka "bježi, sakrij se uzvrati" je standardna procedura u ovakvim situacijma i podrazumijeva evakuaciju ako je moguće, sakrivanje i budi tih i van pogleda, ili boriti se, se što je posljednja opcija u slučaju direktnog susreta s napadačem.

Policija se još nije oglasila o ovom slučaju, a Daily Mail javlja da je najmanje devet osoba prebačeno u bolnicu, a jedan osumnjičenik je mrtav, dok je policija uhapsila dvije osobe

Jedna od osoba prebačena u bolnicu nalazi se u kritičnom stanju, prenosei Avaz.

Jedna od studentica koja se uspjela zaključati u toalet za ABC News je otkrila detalje situacije.

"Dan je bio normalan, izlazila sam s predavanja s kolegicom. Došli smo do otvorenog prostora pred zgradom, i odjednom se čula vriska, pa jako glasan zvižduk. To mi je bilo čudno, pet sekundi nakon toga, začula su se tri pucnja. Zvučalo je kao pištolj, svi su pojurili, kao stampedo je izgledalo. Ja sam se zaključala u toalet. Dobili smo informaciju od fakulteta da se ne mičemo dok policija ne osigura lokaciju - rekla je studentica.

(Dnevni avaz/Alen Avdić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.