13.12.2016. 22:36
0
Varšava: Hiljade demonstranata na protestu protiv vlade
Hiljade antivladinih demonstranata prošli su danas ulicama Varšave od sjedišta bivše Komunističke partije do prostorija poljske vladajuće partije, maršrutom kojom su željeli simbolično da izraze svoje tvrdnje da "vlada uništava demokratiju".

Protestnim maršom, održanim pod sloganom "Stop uništenju Poljske", obilježena je 35. godišnjica uvođenja vanrednog stanja koje je 1981. proglasio komunistički režim kako bi srušili pokret Solidarnost, navodi AP.

Marš je organizovao Komitet za odbranu demokratije, grupa za ljudska prava, koja je nastala kao odgovor na politiku vladajuće partije Prava i pravde.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.