19.12.2016. 19:04
1
Maria Zaharova: Ovo je terorizam. Provest ćemo istragu i kazniti odgovorne za ubistvo ambasadora u Ankari
Glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Rusije Maria Zaharova rekla je kako je oružani napad na ambasadora Rusije u Turskoj Andreya Karlova teroristički napad i da će Rusija slučaj iznijeti na Vijeću sigurnosti Ujedinjenih nacija, javlja Anadolu Agency (AA).

"Nastavit ćemo borbu protiv terorizma", kazala je Zaharova novinarima u Moskvi.

Naglasila je da je potrebno provesti istragu te kazniti odgovorne za napad.

Istakla je da su u kontaktu sa ruskim zvaničnicima u vezi sa napadom na ruskog ambasadora.

Podsjetimo, naoružani napadač koji je danas u Ankari izveo napad na ambasadora Rusije u Turskoj Andreya Karlova, neutralisan je u policijskoj operaciji koja je uslijedila nakon oružanog napada.

Karlov je danas napadnut na izložbi fotografija koju je otvorio u Centru savremene umjetnosti u Ankari. Ambasadora Rusije je napao naoružani napadač nakon otvaranja izložbe pod nazivom "Rusija u očima putnika".

(Anadolu Agency)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.