30.12.2016. 11:19
0
Putin najavio SAD-u "značajnu neugodu" zbog protjerivanja 35 ruskih diplomata
Službena Moskva obećala je odgovoriti na američko protjerivanje 35 diplomata, koje je najavljeno sinoć kasno navečer.


Kako javlja BBC, glasnogovornik ruskog predsjednika Vladimira Putina rekao je da će reakcija Kremlja na protjerivanje ruskih diplomata izazvati SAD-u "značajnu neugodu". 

Podsjetimo, sinoć je objavljeno kako SAD protjeruje 35 ruskih diplomata i zatvara dvije zgrade koje Rusi koriste u New Yorku i Marylandu kao odgovor na ponižavanje američkih diplomata u Moskvi, ali i uplitanje ruskih hakera u američke predsjedničke izbore. Tih 35 diplomata proglašeni su nepoželjnim osobama, a oni i njihove porodice dobili su 72 sata za napuštanje SAD-a.

U Moskvi su taj potez administracije Baracka Obame opisali kao "neutemeljen", ustvrdivši kako nisu imali nikakve veze s američkim izborima. 

"Nema nikakve sumnje da će odgovarajuća reakcija utemeljena na principu reciprociteta uzrokovati značajnu neugodu američkoj strani", rekao je Dmitrij Peskov, glasnogovornik Kremlja, prenosi Hina.

No, Peskov je dodao kako se Rusija neće žuriti s odgovorom, aludiravši na skoru promjenu u Bijeloj kući, u koju će uskoro zasjesti veliki obožavatelj Vladimira Putina - Donald Trump.

"Ove odluke donio je predsjednik Obama, ali za tri sedmice Trump će postati šef države. Naravno da taj faktor mora biti uzet u obzir, na ovaj ili onaj način", rekao je Peskov.

Optužbe za uplitanje ruskih hakera u američke predsjedničke izbore komentirao je i sam Trump kao "smiješne", dodavši kako bi "Amerikanci trebali nastaviti sa svojim životima".

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.