30.12.2016. 12:22
0
Karadžićeva žalba na 233 strane
Haški tribunal objavio je danas cijelu žalbu bivšeg predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića na 233 strane, u kojoj je naveo 48 grešaka sudskog vijeća zbog kojih bi Žalbeno vijeće trebalo da odbaci kaznu od 40 godina, na koju je osuđen u Hagu.


Karadžić u žalbi, koju je početkom decembra podnio Žalbenom vijeću tražeći preinačenje presude, navodi da Žalbeno vijeće, ukoliko ipak usvoji neke od optužbi, prilikom izricanja kazne uzme u obzir olakšavajuće okolnosti. 

"Presuda sudskog vijeća treba da bude preinačena", navedeno je u Karadžićevoj žalbi, koju je potpisao njegov pravni savjetnik Peter Robinson. 

Karadžić u žalbi osporava suštinu zaključaka sudskog vijeća u vezi sa svjedočenjima, presretnutim razgovorima i drugim dokazima, a žali se i na sam sudski postupak - prenijeli su beogradski mediji. 

Haško tužilaštvo je takođe uložilo žalbu na Karadžićevu presudu, zatraživši da bude proglašen krivim i za genocid počinjen 1992. godine. 

Karadžić i haški tužioci imaju rok da do kraja februara odgovore na žalbe suprotne strane. 

Karadžić je krajem marta osuđen na 40 godina zatvora.

(SRNA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.