31.12.2016. 13:41
1
Poljak zbog koga je prizemljen avion "slušao glas Boga"
Poljak (68) koji je sinoć na letu sa Kanarskih ostrva u Varšavu prijetio aktiviranjem bombe i prinudno prizemljio Boing 737 poljske carter kompanije Enter er u Pragu, nije imao eksploziv, nije bio pijan ni drogiran, već se pravdao da je slušao glas Boga, saopštila je češka policija.

"Riječ je o čovjeku koji je svoje ponašanje pravdao time da je slušao glas Boga. Optužen je za širenje alarmantnih glasina i ugrožavanje bezbjednosti letilice", saopštila je portparolka policije Kateržina Rendlova.

Prema svjedočenju poljskih turista iz boinga Enter era sa 168 ljudi koji su se jutros vratili u Varšavu, taj Poljak posvađao se sa stjuardesama iako na početku ništa nije ukazivalo na to da može da predstavlja nekakvu prijetnju.

 "Pilot nam je rekao, da bi umirio podozrenje ostalih putnika, da ćemo sletjeti u Pragu jer se desio nekakav kvar", kazao je poljskoj televiziji TVN24 jedan od 162 putnika koji su sa šest članova posade letjeli iz Španije kući u Poljsku.

Češki ministar unutrašnjih poslova Milan Hovanec, čim su specijalci upali u avion uz pomoć vatrogasa i uhapsili sumnjivog Poljaka koji nije pružao otpor ali nije ni komunicirao sa njima, rekao je da uhapšeni nije izgledao pijan, isključio je mogućnost terorističkog napada i dodao da prije liči na "iščašenog" čovjeka.

Pilot boinga Enter era na letu iz Las Palmasa u Varšavu zatražio je od češke kontrole letenja sinoć da prinudno sleti u Prag zato što neko od putnika prijeti bombom i zamolio punu pomoć - vatrogasce, hitnu pomoć pirotehničare i antiterorističku jedinicu.

Avion je sklonjen na stari dio aerodroma koji koriste češki zvaničnici i vojska, na nekoliko desetina minuta bio je zatvoren za slijetanja i polijetanja međunarodni aerodrom Vaclav Havel.


(N1/Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.