20.1.2017. 8:35
0
Teheran: U urušavanju nebodera poginulo najmanje 20 vatrogasaca
Najmanje 20 vatrogasaca izgubilo je jučer život u urušavanju nebodera u Teheranu, glavnom gradu Irana, javlja Anadolu Agency (AA).

Na zgradi izgrađenoj prije 50 godina požar je gasilo više vatrogasnih ekipa, prije nego se zgrada srušila. 

Prema preliminarnim podacima, poginulo je 20 vatrogasaca, a predsjednik Vijeća za zdravlje i okolinu u Teheranu Rahmetullahi Hafizi izrazio je zabrinutost da bi broj mrtvih mogao biti povećan, jer je na gašenju požara na šestom i sedmom spratu učestvovalo između 30 i 40 vatrogasaca. 

Hafizi je istakao da postoji mogućnost da nema preživjelih. 

"Broj mrtvih bi mogao biti povećan na 40", rekao je on.

Glasnogovornik Ureda za prirodne nepogode u Teheranu Hasan Abbasi potvrdio je da su povrijeđene 84 osobe, uglavnom vatrogasci. 

Još uvijek traju akcije traženja i spašavanja. 

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.