22.1.2017. 19:47
0
Italija: Spasioci izvukli šest poginulih i tragaju za 23 nestale osobe u lavinom zatrpanom hotelu
Spasilačke ekipe dosad su izvukle tijela šest poginulih, a tragaju za još 23 nestale osobe u hotelu koji je u centralnim dijelovima Italije u srijedu zatrpala lavina, javlja Anadolu Agency (AA).

Spasilačke akcije traju uprkos lošim vremenskim uvjetima, a nadležne službe su uspjele utvrditi broj stradalih, spašenih i nestalih u lavini koja je zamela hotel Rigopiano.

Vatrogasna služba je saopćila kako je danas izvučeno tijelo poginule muške osobe, čime je broj poginulih povećan na šest osoba.

Dosad su spasilačke službe spasile 11 osoba iz hotela, a tragaju za preostale 23 osobe koje se vode kao nestale u lavini. Među nestalima je i jedan državljanin Senegala koji je imao radnu dozvolu i radio u hotelu.

Spašenih 11 osoba se u momentima lave nalazilo na višim spatovima hotela, pa su spasioci do njih uspjeli brže doći.

Uporedo s tim, neposredno pred lavinu koja je zatrpala hotel, u toj italijanskoj regiji se dogodilo nekoliko blažih zemljotresa, a rukovodstvo hotela je upozorilo goste da bi trebali napustiti to područje, a od nadležnih vlasti su službenim mail dopisom zatražili pomoć u otvaranju puteva za evakuaciju gostiju.

Teret koji se obrušio na hotel Rigopiano u nacionalnom parku Gran Sasso procjenjuje se na težinu 4.000 natovarenih šlepera.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.