13.2.2017. 8:37
0
Brana Oroville i dalje pušta ogromne količine vode, naređena evakuacija stanovništva
Američke vlasti naredile su hitnu i obaveznu evakuaciju mještana koji žive nizvodno od brane Oroville na kojoj oštećenja na ustavi nisu tako ozbiljna kao što se ranije mislilo.

Međutim, naređenje o evakuaciji naselja i oblasti nedaleko od jezera Oroville i dalje su na snazi. 

"Bolje spriječiti nego liječiti. Bolje da ljudi odu na bezbjedno", napominje policijski zvaničnik.

U saopštenju vlasti navodi se da je na i ustavi za vanredno ispuštanje vode uočeno oštećenje. Ova ustava korištena je kao glavna pošto je na glavnoj uočena pukotina, čiji se obim neprestano proširuje. 

Ustava kontroliše protok vode iz jezera ili rijeke i sprečava prelivanje usljed porasta nivoa vode. 

Vlasti ističu da postoji mogućnost da će kriza biti izbjegnuta jer je Služba za vodene resurse Kalifornije obavijestila policiju da se pukotina na ustavi ne proširuje onoliko brzo kako se očekivalo. 

(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.