3.4.2017. 9:45
0
Broj nastradalih u klizištu u Kolumbiji porastao na 207
Broj žrtava stradalih u ogromnom klizištu koje je uništilo čitava naselja u jugozapadnom kolumbijskom gradu Mocoa, u departmanu Putumayo, popeo se na 207, saopćio je kolumbijski predsjednik Juan Manuel Santos, prenosi Xinhua

Među žrtvama katastrofe koja je ovu zemlju pogodila u subotu je čak 43 djece.

Klizište je pokrenuto nakon što su jake kiše u petak navečer podigle nivo vode triju rijeka, što je izazvalo bujicu blata.

Najmanje 300 porodica u ovom gradu od 43.700 stanovnika je ostalo bez domova.

Zvaničnici su identificirali 85 žrtava, ali neutvrđen broj ljudi se vodi kao nestali, što znači da će se broj žrtava vjerovatno povećavati.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.