3.4.2017. 11:04
3
Britanski političari upozoravaju da bi pitanje Gibraltara moglo izazvati rat
Članovi vladajuće britanske Konzervativne stranke upozorili su da je Velika Britanija spremna učiniti sve što je potrebno u rješavanju spora sa Španijom oko Gibraltara, uključujući vojnu silu, prenosi Euronews.

U razgovoru sa Sky News, iskusni političar i bivši čelnik Konzervativne stranke Michael Howard implicitno je zaprijetio da bi spor oko suvereniteta nad ovom teritorijom mogao rezultirati ratom.

Napravio je direktno poređenje sa Falklandskim ratom, kada su britanske trupe istjerale argetinske snage koje su okupirale otoke poznate u Argentini kao Las Malvinas, u nizu krvavih bitaka.

- Ove sedmice se navršava 35 godina otkako je jedna druga premijerka poslala operativnu grupu na drugu stranu svijeta kako bi branila slobodu jedne male skupine Britanaca protiv jedne druge države španskog govornog područja - kazao je Howard za Sky News.

- Apsolutno sam uvjeren da će naša trenutna premijerka pokazati istu odlučnost - dodao je.

(Fena / Haris Ahbabović)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.