10.4.2017. 17:45
0
SAD i Kina suglasni u vezi sa sjevernokorejskim nuklearnim prijetnjama
Kina razumije da je sjevernokorejski nuklearni program postao prijetnja i slaže se da se mora poduzeti nešto kako bi se ta prijetnja zaustavila, kazao je američki državni sekretar Rex Tillerson u nedjelju, nakon što su SAD poslale flotu nosača aviona prema Korejskom poluotoku, prenosi CNN.

- Ja mislim da čak i Kina počinje shvaćati da ovo predstavlja prijetnju i po kineske interese - kazao je Tillerson u intervjuu za CBS, odgovarajući na pitanje o tome na koji način se razgovaralo o Sjevernoj Koreji na prošlosedmičnom sastanku američkog predsjednika Donalda Trumpa s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom.

- Predsjednik Xi očito razumije, a ja mislim i da se slaže, da je situacija intenzivirana i dostigla određeni nivo prijetnje zbog kojeg treba preduzeti mjere - rekao je Tillerson.

Tillerson nije precizirao kakve bi to mjere mogle biti, ali je u Seulu prošlog mjeseca izjavio da bi SAD razmotrile mogućnost vojne akcije protiv Sjeverne Koreje ukoliko bi bilo potrebe.

(FENA/Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.