14.4.2017. 15:42
0
Drama iznad Beograda: Mladom Nijemcu stalo srce u avionu, reanimirali ga 50 puta
Prava drama nedavno se odvijala u zraku iznad Beograda, kada je Nijemcu Sebastianu Kniepu (34) stalo srce, zbog čega je avion prinudno sletio na Aerodrom “Nikola Tesla”. Ljekari iz beogradskog Urgentnog centra, koji su ga više od 50 puta oživljavali elektrošokovima, nakon višesatne borbe, uspjeli su ga spasiti.

Sebastian, njegova supruga Sevi i djeca (četrnaestogodišnji posinak i tromjesečna beba) prošle sedmice su se sa odmora iz Turske vraćali kući u Njemačku, piše “Blic“.

Sebastianu je u avionu pozlilo, stalo mu je srce i izgubio je svijest. Njegov posinak je odmah započeo masažu srca, jer je nedavno išao na kurs iz reanimacije i na taj način je spasio ocu život. U međuvremenu i stjuardesa je donijela defibrilator, pomoću kojeg su ga u avionu čak tri puta oživljavali, piše Blic.

Zbog toga je avion prinudno sletio u Beograd i ekipe Hitne pomoći su ga brzo prevezle u Urgentni centar Kliničkog centra Srbija.

U bolnicu je stigao svjestan, sa poteškoćama u disanju i ekstremno uznemiren, zbog čega su ga ljekari odmah uspavali i priključili na aparat za vještačko disanje. Tada je počela prava borba za njegov život. Ljekari kažu da je imao “električnu oluju”, medicinsko stanje koje se naziva ukoliko srce stane tri puta u 24 sata.

– A kod njega se to dešavalo na svakih nekoliko minuta – prepričala je doktorica Milena Srdić Lehocki za Blic.

Dodala je da su ga više od 50 puta oživljavali koristeći defibrilator, dok mu nisu ugradili privremeni pejsmejker.

Sljedeće jutro, kako kaže, mnogi ljekari su došli od kuće kako bi uradili intervenciju i spasili život ovog tridesetčetverogodišnjaka. Izvadili su mu pejsmeker, a sada je njegovo stanje stabilno i dobro, te je pušten na kućno liječenje.

Njegova supruga napisala je pismo cijelom kolektivu Urgentnog centra, gdje im se zahvalila na brižnosti i požrtvovanosti. Doktorici Srdić kupila je buket sa 51 crvenom ružom, jer ga je toliko puta reanimirala. Čak je doktoricu pozvala i na njihovo crkveno vjenčanje i krštenje djeteta koje će biti u septembru u Njemačkoj.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.