7.5.2017. 22:16
1
Macron poručio da će braniti Evropu i Francusku, Trump mu čestitao
Branit ću Francusku, branit ću Evropu i učiniti sve što mogu da ojačam nju i ljude koji je čine, poručio je novoizabrani predsjednik Francuske Emmanuel Macron u pobjedničkom govoru pred hiljadama pristalica u dvorištu najvećeg i najznačajnijeg muzeja na svijetu Louvra u Parizu.

Macron je u kratkom, ali vrlo smirenom i nadahnutom govoru zahvalio francuskom narodu na povjerenju koje je dobio, pobijedivši Marine Le Pen sa više od 65 posto glasova u drugom krugu predsjedničkih izbora.

- Uradit ću sve što mogu da budem dostojan vašeg povjerenja. Neću vas zaboraviti – rekao je Macron, osvrnuvši se i na duboke podjele u državi, ekonomske probleme i borbu za sigurnost.

On se obavezao da će ujediniti naciju. Istaknuo je da nosi veliku čast i još veću odgovornost te da će štiti interese svih građana, ne samo svojih birača. Pozdravio je i Le Pen i rekao da je svjestan ogorčenja, nervoze i sumnje mnogih Francuza. Poručio je da će biti odlučan u rješavanju problema.

- Branit ću našu zemlju njene interese i njen imidž. Moramo smiriti strahove, vratiti samopouzdanje i okupiti ljude u borbi sa izazovima budućnosti – rekao je Macron.

Dok je novi francuski lider govorio u Parizu, u nizu čestitki svjetskih lidera našla se i ona Donalda Trumpa, američkog predsjednika koji mu je čestitku poslao putem društvene mreže Twitter. Trump je u poruci izradio nadu da će dobro surađivati sa Macronom. 


(Fena/Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.