9.5.2017. 16:10
0
Uhapšen njemački vojnik: Radikalni desničar planirao teroristički napad
Istraga o terorističkom napadu koji su planirali radikalni desničari u njemačkoj vojsci rezultirala je još jednim hapšenjem, potvrdili su zvaničnici. Uhapšeni vojnik je osumnjičen da je sarađivao s Francom A., te pravio listu za odstrijel na kojoj je između ostalih, bio i ministar pravde Njemačke, javljaju agencije.

Uhapšeni je, također, pripadnik Bundeswehra i osumnjičen je za planiranje „ozbiljnog napada na nacionalnu sigurnost“, objavio je federalni tužitelj u Karlsruheu.

Vojnik, identificiran kao Maximilian T. (27), je uhapšen nedaleko od jugozapadnog grada Kehla, a prvi je informaciju o hapšenju objavio magazin "Der Spiegel". Njegov saučesnik Franco A. uhapšen je još u aprilu, jer je planirao napade na imigrante, a nakon njega je priveden je i student Mathias F. koji je povezan s planiranim napadom. 

- Osumnjičeni su napravili listu meta i one su razvrstane po kategorijama, od A do D. Bivši njemački predsjednik Joachim Gauck je bio na listi - navode tužitelji. Trojka je bila povezana putem društvenih mreža, a istražitelji su sigurni da su vojnici bili spremni izvršiti svoj plan.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.