11.5.2017. 8:48
0
Charlie Hebdo ponovo na djelu: Na naslovnici supruga francuskog predsjednika
Francuski satirični list Charlie Hebdo, meta krvavog napada ekstremista 2015. godine zbog vrijeđanja islama, ponovo je uzburkao strasti javnosti.

Charlie Hebdo ovog puta objavio je karikaturu novog predsjednika Francuske Emmanuela Macrona i njegove supruge Brigitte u drugom stanju, dodajući kako će “Macron činiti čuda” te kako Charlie Hebdo otkriva šta je sve moguće u Macronovom petogodišnjem predsjedničkom mandatu, prenosi “Index“.

Satirični list time aludira na činjenicu da je Macronova supruga 24 godine starija od njega – on ima 39, a ona 63 godine.

I dok je dio komentatora na društvenim mrežama pohvalio karikaturu, dio je bio veoma kritičan prema listu.

– Pa šta ako je ona starija od njega – piše jedan komentator.

– To je običan seksizam, Charlie Hebdo je stvarno pao nisko – dodaje druga komentatorica.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.