12.5.2017. 8:59
1
SAD će za dvije milijarde dolara prodati 160 projektila Emiratima
Sjedinjene Države će Ujedinjenim Arapskim Emiratima prodati 160 projektila tipa Patriot za dvije milijarde dolara, objavilo je u četvrtak američko ministarstvo odbrane.

Kao i za svaki trgovinski ugovor američke prodaje oružja, State Department je potvrdio moguću prodaju tih 160 projektila Emiratima a ministarstvo odbrane je informiralo Kongres koji se teoretski tome može suprotstaviti, naveo je Pentagon u saopćenju, prenosi Hina.

 "Taj ugovor o naoružanju će doprinijeti vanjskoj politici i državnoj sigurnosti Sjedinjenih Država jačanjem sigurnosti jednog važnog saveznika koji je bio i dalje predstavlja snagu za političku stabilnost i ekonomski napredak Bliskog istoka", napisao je Washington.


(Fena/Admir Oručević)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.