12.5.2017. 12:15
0
U Istanbulu uhapšena 53 bivša uposlenika berze zbog povezanosti s Gulenom
Turska policija u petak je privela 53 bivša uposlenika istanbulske berze zbog navodne povezanosti s vjerskim vođom koji je optužen za organiziranje prošlogodišnjeg propalog puča, pišu novine Haberturk.

Osumnjičeni  bivši usposlenici istanbulske berze  su među 150.000 osoba koje su pod istragom u vezi s propalim pučem. Oko 49.000 osumnjičenih čeka suđenje u pritvoru.

Tužioci su naredili pritvor za 102 osobe kao dio istrage u vezi s berzom, piše Haberturk na svojoj web stranici. Ankara je za propali puč optužila mrežu saradnika Fethullaha Gulena, dok je Gulen negirao umiješanost.

Pretresi su izvršeni na 70 adresa, a mete su osobe koje su otpuštene iz istanbulske berze nakon propalog puča, navodi Haberturk.

Tužioci u glavnom turskom gradu Ankari su naredili pritvaranje još 38 osoba, bivših uposlenika obrazovnih institucija koje se povezuju sa Gulenom, a koji su u zatvoru  nakon puča, izvještava Anadolija, prenosi Reuters.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.