24.5.2017. 12:46
0
Macron će produžiti vanredno stanje u Francuskoj
Novi francuski predsjednik Emmanuel Macron namjerava produžiti vanredno stanje u Francuskoj za još tri mjeseca u sklopu plana vlade da se bori protiv terorizma na vlastitom tlu, saopćeno je danas.
Nakon što je predsjedavao Vijećem za odbranu Macron je rekao da će zatražiti od parlamenta da se produži važenje odluke koja ističe u julu ove godine. Francuska je u posljednje vrijeme najčešće pogođena terorističkim napadima u Evropi, a Macron je istakao da sigurnost mora biti na najvišem nivou dok se priprema legislativa za jačanje napora u borbi protiv terorizma.

Macron je naredio i formiranje koordinacionog centra za sve službe koje se bave terorizmom. Vanredno stanje je uveo bivši predsjednik Francois Hollande nakon serije napada u Parizu. Do sada je produžavana pet puta.

(Fena/Alen Avdić) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.