26.5.2017. 8:32
0
Žalba Vrhovnom sudu zbog obustave Trumpove protuimigracijske uredbe
Američki ministar pravosuđa Jeff Sessions žalit će se na odluku suda koji je u četvrtak potvrdio obustavu protuimigracijske uredbe predsjednika Donalda Trumpa i borit će se da vrati na snagu zabranu ulaska u SAD državljanima šest većinski muslimanskih zemalja.

Američko pravosuđe u četvrtak je potvrdilo obustavu protuimigracijske uredbe predsjednika Donalda Trumpa i zadalo mu novi udarac odbacivši jednu od njegovih najosporavanijih mjera. 

Sessions je najavio da će se ministarstvo žaliti Vrhovnom sudu Sjedinjenih Država, prenosi Hina.  Ustav Sjedinjenih Država zabranjuje vjersku diskriminaciju.  

Trumpovu uredbu, kao i njegovu drugu verziju blokirali su sudovi u februaru i martu, a Trump je komentirao da su te dvije obustave dokazi ispolitiziranosti pravosuđa.

(FENA/Merima Druškić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.