27.5.2017. 10:57
0
Senat od Donalda Trumpa zatražio dokumentaciju o izbornoj kampanji
Odbor američkog Senata za obavještajna pitanja, koji istražuje rusko mješanje u američke izbore 2016. godine, zatražio je od saradnika u kampanji američkog predsjednika Donalda Trumpa da predaju svu dokumentaciju iz kampanje 2015. godine.

Po pisanju Washington Posta, pismo Odbora, koji je tražio sve dokumente, emailove i telefonske zapise u vezi s Rusijom, iz kampanje u junu 2015., stiglo je prošlog nedjelje u Trumpov odbor za kampanju, prenosi agencija Reuters. 

Kako se navodi, to je prvi put da je organizacija Trumpove kampanje uvučena u istragu dvostranačkog Odbora o ruskom mješanju u predsjedničke izbore, a očekuje se da će uskoro biti kontaktirani bivši članovi kampanje, navodi Washington Post. 

Pismo su potpisali republikanski senator Richard Bar, koji je i predsjednik Odbora, kao i demokratski senator Mark Warner.

Istraga Senata o ruskom mješanju na izbore odvojena je od istrage o predmetu koju vodi poseban advokat kojeg je prošle nedjelje imenovao ministar pravde i bivši direktor FBI Robert Mueller.

Trumpov odbor za kampanju, sa sjedištem u Trump kuli u New Yorku, sada vodi Michael Glasner, bivši zamjenik voditelja kampanje, kao i John Pens, nećak potpredsjednika Mike Pensa.

Washington Post navodi i da Glasner nije bio dostupan za izjavu, kao ni predstavnik Bijele kuće.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.