27.5.2017. 16:00
0
Kremlj: Putin i Erdogan žele dublje strateško partnerstvo
Ruski predsjednik Vladimir Putin i njegov turski kolega Tayyip Erdogan potvrdili su u telefonskom razgovoru obostranu želju za produbljavanjem strateškog partnerstva dviju zemalja, saopćio je danas Kremlj.

Kremlj navodi da su dvojica čelnika raspravljala o prethodno postignutim sporazumima o ukidanju ekonomskih ograničenja Rusije i Turske, kao i o pitanjima u vezi s gasovodom Turski tok i energetskim projektom Akkuyu.

Ankara i Moskva rade na normaliziranju međusobnih veza nakon što su se njihovi odnosi teško pogoršali kada je turska vojska oborila ruski borbeni avion iznad sirijske granice u novembru prošle godine. Neka ruska trgovinska ograničenja Turskoj, ipak, još su na snazi, ukljujučujući zabranu ruskog uvoza turskog paradajza, podsjeća agencija Reuters.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.