29.5.2017. 17:58
0
Ebrahim Raisi poručuje: Počinjena prevara na iranskim predsjedničkim izborima
Pobijeđeni tvrdolinijaški kandidat Ebrahim Raisi kazao je da je počinjena prevara na iranskim predsjedničkim izborima i pozvao sudske vlasti i posmatrače izbora da otvore istragu, saopćila je danas iranska novinska agencija Fars.

Te tvrdnje su među najozbiljnijim koje je Raisi iznio nakon što ga je na predsjedničkim izborima pobijedio trenutni predsjednik Hassan Rouhani.

- Namještati brojeve o izlaznosti je neprikladno. Ne slati glasačke listiće u centre gdje protivnik vlade ima šansu da dobije glasove je veoma neprikladno - kazao je Raisi, prenosi agencija Reuters.

- Tražim od Vijeća čuvara i pravosuđa da ne dopusti gaženje po ljudskim pravima. Ukoliko se ne istraži namještanje izbora, povjerenje ljudi će biti poluljano - dodao je.

Kako navodi agencija Fars, Raisi je te tvrdnje iznio na okupljanju svojih simpatizera u nedjelju navečer.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.