13.6.2017. 15:23
0
Kremlj: Rusija neće poslušati američki poziv da oslobodi uhapšene demonstrante koji su protiv Putina
Kremlj je saopćio u utorak da ruske vlasti neće obraćati pažnju na američke pozive da oslobode antivladine demonstrante koji su uhapšeni u ponedjeljak tokom protesta koje je organizirao opozicijski čelnik Aleksej Navalni.

- Mi se ne slažemo kada se pitanja postavljaju na takav način. To nije vrsta poziva koji bismo trebali poslušati - izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov na telekonferenciji s novinarima.

Sjedinjene Države osudile su rusko gušenje antikorupcijskih protesta u ponedjeljak, pozivajući Moskvu da oslobodi "miroljubive" demonstrante koje je uhapsila policija.

Peskov je izjavio da vlasti nisu djelovale protiv demonstranata koji su unaprijed prijavili svoje  akcije.

- Što se tiče onih koji su učestvovali u provokativnim akcijama, kršeći zakon, u tom slučaju vlasti će poduzeti akciju protiv njih, u skladu sa zakonom - kazao je Peskov.

Također je naglasio da je Rusija zauzela negativan stav prema širim sankcijama američkog Senata protiv Moskve.

Američki senatori u ponedjeljak navečer su postigli sporazum o zakonu kojim se uvode nove sankcije Rusiji, uključujući i odredbu koja bi spriječila Bijelu kuću da ublaži, suspendira ili ukine sankcije bez kongresnog odobrenja, prenosi Reuters.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.