15.6.2017. 9:13
0
Washington Post: Muelller istražuje Trumpa zbog eventualne opstrukcije pravde
Specijalni savjetnik Robert Mueller, koji predvodi istragu ruskog miješanja u američke izbore, istražuje eventualnu opstrukciju pravde od strane američkog predsjednika Donalda Trumpa, javio je Washington Post u srijedu navečer.

Istražitelji koji rade pod Muellerom otkako ga je prošlog mjeseca imenovalo ministarstvo pravde da preuzme istragu, aranžirali su razgovore s ključnim obavještajnim zvaničnicima, javile su novine pozivajući se na pet zvaničnika upoznatih s planiranim intervjuima.

Izvori su tražili da ostanu anonimni jer nisu bili ovlašteni da javno govore o toj temi, prenosi  Post.

Portparol Trumpovog ličnog advokata osudio je otkriće o širenju istrage ali nije direktno odbacio izvještaj.

- Curenje informacija iz FBI o predsjedniku je sramno, neopravdano i nezakonito - navodi Mark Corallo, portparol advokata Marca Kasowitza, za dpa u emailu.

Bivši direktor FBI James Comey svjedočio je prošle sedmice pred senatskom komisijom da je njegova smjena od strane Trumpa pokušaj da se opstruira savezna istraga ruskih aktivnosti u izborima iz prošle godine, uključujući i veze s bivšim savjetnikom za nacionalnu sigurnost  Michaelom Flynnom.

Trump je ranije predlagao da istraga protiv Flynna bude povučena, tvrdi Comey.

Direktor američke nacionalne obavještajne službe Daniel Coats, čelnik agencije za nacionalnu sigurnost (NSA) Mike Rogers i Richard Ledgett, koji je nedavno podnio ostavku s mjesta zamjenika direktora NSA, pristali su da razgovaraju s istražiteljima, javio je  Post.


(Fena/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.