15.6.2017. 16:02
0
Izborna komisija zabranjuje Putinovom rivalu da se kandidira na izborima
Ruski opozicioni lider Aleksej Navalni ne može biti protivkandidat Vladimiru Putinu na predsjedničkim izborima naredne godine zbog ranije presude za utaju, izjavila je je čelnica ruske izborne komisije za tamošnju televiziju, prenosi Reuters.

Navalni, žestoki Putinov kritičar rekao je da se želi kandidirati za predsjednika u martu naredne godine. Sam Putin, koji dominira ruskom političkom scenom 17 godina, trebao bi se, prema očekivanju, kandidirati za svoj četvrti mandat, ali to još zvanično nije potvrdio.

Kao organizator velikih demonstracija usmjerenih protiv vlasti, Navalni je postao vodeći opozicionar ali se suočio s problemima kada je osuđen na pet godina zatvora uvjetno zbog utaje. On je tvrdio da je slučaj i pokrenut zbog njegove namjere da se kandidira na izborima.

Ella Pamfilova, čelnica Centralne izborne komisije je za TV Rain izjavila da nema govora da će njegova kandidatura biti odobrena.

- Nema šanse da bude registriran zbog osuđujuće presude - navela je Pamfilova.

Navalnijevi saradnici tvrde da vlast blefira i pokušava ga spriječiti da nastavi djelovati. Trenutno je opozicionar u jednomjesečnom zatvoru zbog organiziranja demonstracija bez dozvole.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.